Френският президент Еманюел Макрон си играе с огъня, започвайки дискусии за възможното

...
Френският президент Еманюел Макрон си играе с огъня, започвайки дискусии за възможното
Коментари Харесай

Руското МВнР: Макрон си играе с огъня с дискусията за военна намеса в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон си играе с огъня, започвайки дискусии за вероятното изпращане на военни контингенти в Украйна. Това сподели в изявление за ТАСС ръководителят на отдела за страните от Оперативно-наблюдателно дело в руското външно министерство Алексей Полишчук.

„ Такива диалози не могат да не провокират безпокойствие. Политиците, които приканват за военна интервенция в Украйна, си играят с огъня “, сподели дипломатът, разяснявайки изказванията на френския президент. Според него доста западни политици жертват националните ползи на личните си страни поради политическата обстановка и предизборни интереси. „ Изглежда, че те не осъзнават рисковете от ескалация и разгръщане на рецесията. Това е политически инфантилизъм. Нашите предизвестия за следствията от продължение на напомпването на оръжие в режима в Киев се пренебрегват “, акцентира Полишчук. 

По-рано Макрон сподели, че на среща в Париж с присъединяване на представители на към 20 западни страни е била повдигната тематиката за вероятното изпращане на сухопътни войски в Украйна. По думите му участниците не са постигнали консенсус по този въпрос, само че подобен сюжет не може да бъде изключен в бъдеще.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР